Dental İmplantlar

Sinus Lifting

İmplant işleminin başarıyla sonuçlanmasındaki asıl etken implantın yerleştirileceği kemiğin dayanıklılığı, kalitesi ve miktarıdır. Çenenin bazı bölgeleri implant için çok elverişli iken üst arka çene ise yetersiz kemik oranı ve sinüse yakın olması sebebi ile implantların başarılı bir şekilde yerleştirilmesinde en çok zorlanılan bölgedir...

Sinüs Lifting ile Yüksek Kemik Hacmi!

İmplant işleminin başarıyla sonuçlanmasındaki asıl etken implantın yerleştirileceği kemiğin dayanıklılığı, kalitesi ve miktarıdır. Çenenin bazı bölgeleri implant için çok elverişli iken üst arka çene ise yetersiz kemik oranı ve sinüse yakın olması sebebi ile implantların başarılı bir şekilde yerleştirilmesinde en çok zorlanılan bölgedir. Bunun dışında eğer kişinin periodontal hastalık öyküsü var ise veya implant bölgesinde kemik kaybı yaşamışsa implant uygulamak için yeterli kemik miktarı sağlanamayabilir. Bu gibi durumlarda sinüs büyütme, sinüs lift kaldırma gibi değişik isimlerle tanınan ileri cerrahi yöntemden faydalanılır. Sinüs kaldırma ameliyatı, sinüs tabanını yükselterek ve diş implantlarının yerleştirilmesi için kemik geliştirerek bu sorunun düzeltilmesine yardımcı olabilir.

  • Daha Stabil

    Sinüs lifting işlemi, üst çene arka bölgesinde kemik hacmini artırarak implant uygulamalarını mümkün kılar. Bu yöntemle, sinüs boşluğuna kemik grefti eklenir ve implantların stabilitesi artırılır.

  • İmplantlara Hazırlık

    Sinüs lifting, üst çene kemiğinde yetersizlik olan hastalar için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu işlem sayesinde, sinüs boşluğunda yeterli kemik yüksekliği sağlanarak implant yerleştirme için uygun bir zemin oluşturulur.

Sinus Lift Sinüs Kaldırma Yöntemleri Nelerdir?

Sinüs kaldırma ameliyatı birkaç farklı şekilde yapılabilir. Tüm çeşitlerinde ameliyat lokal anestezi altında gerçekleştirilir ve genellikle yatış gerektirmez. Belirgin bir komplikasyonun gelişmediği durumlarda ise genellikle ağrısız bir yöntemdir. Sinüs tabanı yükseltilmesinde açık ve kapalı teknik olarak adlandırılan 2 yöntem tercih edilir. Açık teknikte sinüs duvarına pencere açılarak greft adı verilen materyal uygulanır ve yükseklik arttırılır. Bu teknik ancak geniş bir çalışma alanında gerçekleştirilebilir ve bu alanın sağlanabilmesi için kesi daha büyük bir şekilde atılır. Bu yöntem kapalı yönteme göre daha invazivdir ve komplikasyon oluşma riski daha fazladır.

Kapalı teknikte ise osteotom adı verilen aletler yardımıyla var olan kemiğe yer değiştirme işlemi uygulanır. Bu değiştirme işlemi sonucunda sinüs tabanı yukarı yönde yükselmiş olur. Daha az girişimsel işlemin uygulandığı bu yöntemde komplikasyon riski daha azdır. Genel olarak her 2 yöntem de güvenlidir ve başarı ile uygulandığında önlenemez risklere sebep olmaz.

Sinüs Lift Sinüs Kaldırma Kimlere Uygulanamaz?

Sinüs kaldırma ameliyatının uygulanmaması gereken bazı durumlar mevcuttur. Bu durumlar arasında şunlar yer alır:

  • Sinüs enfeksiyonu varlığı
  • Yetersiz miktarda alveol kemiği
  • Kronik sinüzit varlığı
  • Vücutta yaygın enfeksiyon varlığı
  • Kontrol altına alınamayan ve sık tekrarlayan kronik hastalık varlığı

Sinüs Lift Sinüs Kaldırma Cerrahisinde Kanama Gerçekleşir mi?

Sinüs kaldırma operasyonunda en sık görülen komplikasyonlardan biri kanamadır. Sinüs bölgesinde bu kanamaya sebep olabilecek 3 arter mevcuttur. Bunların içinden zarar gördüğünde ciddi düzeyde kanamaya yol açabilecek olan arter alveoler antral arterdir. Fakat bu arterin asıl çalışma alanı olan alveol kretine uzaklığının 16 mm civarında olduğu yapılan çalışmalarla ortaya konmuştur. Buna bağlı olarak cerrahi işlem sırasında bu arterle karşılaşılma riskinin yaklaşık %20 olduğu belirlenmiştir.

Sinüs Lift Sinüs Kaldırma İşlemi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Sinüs kaldırma ameliyatı sonrasında hem iyileşme sürecini sıkıntısız atlatmak hem de işlemin başarı oranına katkıda bulunmak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalar arasında şunlar yer alır: